Trips and Activities

 Zreče

Zreče vam kot turistično mesto nudijo nešteto zanimivosti in aktivnosti v neposredni bližini in bližnji okolici. Tako imajo Zreče v neposredni bližini na voljo bazene, igrišče za odbojko, igrišče za tenis, nogomet in košarko, razne kolesarske steze in sprehajalne poti. 

Zreče imajo v bližini park in za tem parkom je majhno Zreško jezerce, kjer si lahko odpočijete, ribarite ali pa se poleti udeležite kakšnega številnih piknikov, ki se pripravljajo ob jezeru. V bližini so tudi številni kmečki turizmi, kjer vas bodo prijazni domačini z veseljem sprejeli in postregli z domačimi dobrotami.

 Pohodniške poti v Zrečah

Zreče imajo v okolici številne pohodniške poti - sv. Neža, sv. Martin, Brinjeva gora, Konjiška gora s svojimi panoramskimi točkami in Starim gradom, lahko pa se odpravite na Roglo skozi vasice Resnik ali Skomarje. Na poti je tudi Ošlakova kovačija, in Skomarska hiša, kjer se je rodil in prebival poznan ljudski pesnik Jurij Vodovnik. Po tem predelu pohorja je ničkoliko markiranih peš poti, ki vodijo do Lovrenških jezer, stolpa na Rogli, koče na Pesku ali za tiste bolj vzdržljive do zelo oddaljene Ribniške koče ....

Zreče predstavljajo dobro izletniško točko za razne piknike in družinska druženja v naravi..

 Slovenske Konjice z okolico 

Zanimivo v Slovenskih Konjicah je staro mestno jedro s svojimi zgradbami, v katerih so raznorazne trgovinice in tam najdete med drugim tudi vinoteko. Če se sprehodite preko celotnega trga vas cesta vodi mimo cerkve do parka, v katerem ponosno stoji stara graščina imenovana dvorec Trebnik s svojim ribnikom. Graščino si seveda lahko tudi ogledate in izveste njeno zgodovino, si ogledate galerijo starih kočij in vozov, ter obiščete vinsko klet, razkazali pa vam bodo tudi njihov zeliščni sortiment, razne čaje, dišavnice, mila, kopalne soli, poslikave na lan in bombaž...in še in še...vse videno, pa lahko tudi kupite.

S precej podobno obrtjo, se pravi z zdravilstvom in lekarstvom se ukvarjajo tudi v enem najstarejših samostanov v Evropi, Žička Kartuzija ima samostan, v katerem menihi sicer niso več aktivni, si ga je pa možno ogledati z lokalnim vodnikom ki vas bo seznanil z njegovo zgodovino.

V samem kraju boste občutili neverjetno spokojnost in mir, ki jo nudi ta še vedno neokrnjen košček narave. Za gastronomske užitke vas vabi gostilnica Gastuž, ki je tudi del preteklosti žičkega samostana. Poleti prirejajo tukaj raznorazne prireditve, ki jih ne smete zamuditi.

Če in ko vas bo pot ponesla proti Slov. Konjicam vas bodo povabile pri nas dobro poznane Škalce. To so hribi posejani z vinogradi in na sredi le teh stoji ličen vinotoč z dobro jedačo in pijačo. Iz njihovega zimskega vrta vam bo pogled zastal na golf igrišču, kjer se sproščajo tako profesionalci kot amaterji. Če pa bi se tudi vi želeli naučiti osnov te igre pa je na voljo vadišče v bližini konjiškega bazena.
Image titleZreško jezero v neposredni bližini

Image titleRazgledni stolp na Rogli, 15 km

Image titleZreške terme, bazeni, wellness

Image titleŽička Kartuzija, 17 km

Image titlePohodništvo v Zrečah in okolici

Image titleDvorec Trebnik, Slovenske Konjice